Tuesday 17 August 2010

Kim kimdir?

Blackflag


küstah padavanım. evimin daimi yatılısı. bilgisayarımın her türlü parolasını hatırladığı kullanıcı. bekar hayatı koruma ve geliştirme derneği kurucu üyesi. kafasına bakarak saçımı yaptığım zevkli adam. hediye ettiği pompayla 19 litrelik bidondaki suya ulaşmamı sağlayan. kronolojik sırayla transformers, taso, gizli hedef, star wars galaxies oyun arkadaşım. bir kadının huzurunda kötü ikizim. telefon faturamın üçte biri. 5 yıllık icq history’sinde kırmızıları yazan. beni en çok kızdıran, en çok güldüren, daha çok güldüren. çöp için süpermarket poşeti kaynağım. sekiz kardeşsek en küçüğü. çiğ köfte afişçisi. asos’a hep adet günü denk gelen rölatif mutsuz. rüyalarını tarantino’ya çektiren uykusever. yazdığım ilk öykünün kahramanı. enselendiğim ilk suçun ortağı. özel üretim gemlik sele zeytini. sigaranın bırakamadığı seçici-içici. sadık ve vefalı akrep oğlanı. dünden razı anarres yolcusu. köpekleri tedirgin eden adam. yıkanmasa edward scissorshands. diş dostu, yara sevici. kutsal jovovich bakirleri korosu futbol takımı menajeri. çoğu jestimin mucidi şeytani beyin. az tanınmış müzik grubu rehberi semi-profesyonel. el yazımın yandan yemişi. hakkımda yazılmış en yavşak entry’nin çıktığı delik. aramadan çıkıp gelen. mahremiyet düşmanı tuvalet kapısı özürlüsü. pilava rağmen ekmek yiyen, kızılkayalar müdavimi. karmaşık ilişkilerde kız tarafı yakını. nasıl tanıştığımı hatırlamadığım tek insan. fahrenheit 451’de the raven. beyoğlunun spontan mütecevvezi. hayatın üç dilde altyazısı. nadir rastlanan bir temel element. her türlü projenin kalkış pisti. atlantic records’un önümüzdeki elli yılı. ekonomik ortaklık antlaşması tarafı. kulağından tomurcuklanarak üreyen yaşam formu. fransızca fransız kandıran kuzey aksanı sahibi. paralel evrende gökdelen mimarı. her açıdan fotojen. tanrının dönem ödevi. en kıymetli hastam.

                                                                                 (dr henry jekyll, 29.01.2005 04:41)

Dr Henry Jekyll

yedi yaşındaki bir çocuğun eline geçirdiği stetospkopla oynadıktan sonra doktor olmaya karar vermesine çocukluk hayali denir.

on birine geldiğinde doktor olma isteğinin devam etmesine alternatifleri yoksayma denir.

on yedisinde buna ideal, on dokuzunda amaç denir.

yirmi ikisine geldiğinde ise bu insanın tıp okumasına azim denir.



* * *



on bir yaşındayken kapısını açmakta zorlandığım bir apartman vardı. rutubet kokusu soluyarak iki kat çıkar, geleneksel eski zili saat yönünün tersine doğru çevirirdik. beyaz kanape ve taksim'deki kurtarılmış bölge.



* * *



tatlı bir rekabetin vücut bulmasıdır bu insanın bana ifade ettikleri. küçüklüğünde oluşturmaya çalıştığı yaklaşılmaz, dokunulmaz, cool bariyeri kırma çabası besledim daima. yazılarımızdan çizimlerimize, top oynayışımızdan yaratıcılığımızı konuşturmaya, farkındalıktan uzak bir rekabet vardı.



* * *



bundan yıllar önce pazartesi günü okula geliş sebeplerimden biriydi. yatılılığın öğrettiği sonradan kardeş olma duygusunun farkında oldurtmadan yarattığı özlem içerisinde. bugün ise haftasonlarını iple çektiren, ikinci evimi bana açan, daha huzurlu hissetmemi sağlayan.



beraber geçirdiğim zamanlarda hiç bir şey yapmazken üretkenliğin doruklarında bulunabilmemi sağlayan insan. tam anlamıyla, çıkarlardan ve açgözlülükten arınmış bir komün hayatı yaratımında iki temel taşı bizler.



* * *



aynı şeyi yiyor, aynı şeyleri konuşuyor, aynı şekilde görünüyor ve aramızda mesafe olsa bile hissyaten aynı şeyleri düşünebiliyoruz. tiplerimizi değiştiriyor, kararlar alıyor, uzmanlaşıyor, daha iyi yemek yapıyor, kızlardan kazık yiyor, kızlara kazık atıyor, vazgeçip kızlarla geçinmeyi öğreniyor, zaman geçiriyor ve büyüyoruz..

                                                                                          (blackflag, 02.02.2005 04:18)

1 comment: