Tuesday 31 August 2010

Oxford..


Bu akşam oxford merkezinde kalıyoruz, yorgun da (Çağrı çok yorgunmuş) değiliz. Biraz şehri gezeceğiz, bugünkü yolun hikayesi artık sırası geldiğinde..

2 comments:

  1. Oxford onerileri:

    Christ Church Collage Oxford daki en buyuk Collage dir ve Oxford un neden Oxford oldugunun gostergelerinden biridir. Hayri Pitir filmlerinden de kendisini hatirlayabilirsiniz. Christ Church Meadows dan (ki burada inekler gorebilirsiniz, orada okuyan ogrencilerin hala bu cayirlarda suruleri otlatma izni oldugu icin buyuk ihtimalle ogrencilerin inekleridir)asagi dogru yurudugunuzde geleneksel Cambridge& Oxford kurek yarislarinin yapildigi yeri ve kayiklarin durdugu boat houselari gorebilirsiniz.

    Hazir Christ Church e gitmisken Folly Bridge i gecip soldan nehir kenarindaki Oxforddaki en guzel Pubda birer ale icebilirsiniz, icmelisiniz. THE HEAD OF THE RIVER. mutlaka.

    Bodleian Kutuphanesi zannimca dunyadaki en muhtesem yerlerden biridir, audio turla yarim saatte gezilebilir: http://www.bodleian.ox.ac.uk/bodley/about/visitors/individual/audio. Yok eger biz girmicez derseniz Radcliffe Camera ve pek unlu Sheldonian Theatre ve Kutuphanenin ana binasi civarina bakarken ayaklarinizi altinda binlerce kitap kitap oldugunu biliniz. Fantastik bir duygu. (buralari da cesitli filmlerden hatirlayabilirsiniz, mesela ben tezimi yazmaya calisirken Golden Compass cekiliyodu, gicik olmustum yaptiklari gurultuye)

    High Street uzerinde Covered Market'e girilir ve Moo-moos da abuk subuk aromali milkshake icilir, acaip keyiflidir: http://www.moo-moos.co.uk/

    Publar: The Kings Arm, Bodleianin kosesinde genelde undergardlarin takildigi iyi bir pubdir. (40 Holywell Street). Civarinda bir de Turf Tavern vardir ki miniminnacik olmakla beraber Summer ale adli ale i favoridir. Ayni sokakta dunyadaki ilk muze olan Ashmolean muzesi vardir, giris ucretsizdir, ufaktir epey, ust kattaki usturlab ve benzeri aletler, alt katta da Einsteinin yazdiklarini halen ihtiva eden kara tahta ve cesitli tarihsel bilim arac ve gerecleri bulunmaktadir.) Eagle and Child ve karsisindaki The Lamb and Flag JRR Tolkien ve C.S Lewis gibi insanlarin bir zamanlar takildigi publardir. Cok harika yerler degil ama ben oradaydim denilmesi gereken mekanlar bence. Bir de Cagrinin unlu kuzusunu aldigimiz(yani tuvaletlerinde kuzu dispenderi olan) pub vardiki Oxpens Road da oldugunu hatirlamakla birlikte ismini hatirlayamadim.

    Az zamaniniz var biliyorum, listede ilk iki sirada olanlari tum kalbimle oneriyorum, iyi eglenceler!

    ReplyDelete
  2. Anthony Hopkins'in "Shadowland" filmi ve yazar Iris Murdoch'un hayatini anlatan "Iris" de de cok tipik Oxford manzaralari vardir. Belki bununla ilgili bir tur bile yapiyorlardir kim bilir??

    Tadini cikarin, hava biraz isindi guneye indikce eminim :)

    ReplyDelete